Tuesday, October 20, 2020
Acasă Social Moldovenii sunt îndemnaţi să denunţe actele de corupţie

Moldovenii sunt îndemnaţi să denunţe actele de corupţie


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

09 Sep. 2020 / 14:50


Moldovenii sunt îndemnaţi să denunţe actele de corupţie

Moldovenii sunt îndemnaţi să denunţe actele de corupţie. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie a lansat o campanie de informare în acest sens. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie a lansat o campanie de informare în acest sens. Acţiunea vine să anunţe oamenii unde se pot adresa dacă li s-a cerut mită în întreprinderile ce prestează servicii de alimentare cu gaze naturale, energie electrică, apă şi canalizare. Acţiunile se vor desfăşura pe parcursul lunii septembrie în municipiile Chişinău, Comrat şi Bălţi, informează Moldova 1.

După ce a fost instalat centrul mobil de informare, oamenii au venit să obţină informaţii. Dacă cineva doreşte să depună un denunţ sau o plângere o poate face pe loc.

„Am toată informaţia deja, sunăm or Primarului, or poliţiştului de sector”;

„Este important să ştim unde să ne adresăm atunci când cineva solicită mită de la noi”

„ Permanent la noi în Moldova se cere, dacă nu se cere, trebuie să-i dai că nu treci, asta e situaţia.  Am fost nevoit în unele momente în viaţă să dau mita”, au spus oamenii.

 „ Scopul este unul dublu, atât informarea consumatorilor asupra drepturilor sale, cât şi stimularea lor de a denunţa actele de comportament corupţional din cadrul operatorilor reglementaţi de ANRE”, a menţionat Violina Şpac, director ANRE.

 „ Venim să implementăm acele prevederi ale strategiei de Integritate şi Anticorupţie pentru anii 2017-2020”, a declarat Ion Pruteanu, şef direcţie CNA.

 „Vrem ca să fie monitorizate toate întreprinderile municipale, unde există risc de corupţie”, a spus Ilie Ceban, viceprimarul municipiului Chişinău.

Primii vor fi familiarizaţi cu standardele de integritate şi anticorupţie angajaţii de la “Apă-Canal Chişinău”.

 „ La seminar vor participa circa 24 de persoane, care nemijlocit au contact cu consumatorii, atât ce ţine de elementele de contractare, aviz de branşare/racordare, informaţia ce ţine de consum, de datorii”, precizat Anatoliev Lichii, director „Apă-Canal Chişinău.

Anual, la Linia Naţională Anticorupţie 080055555 sunt recepţionate până la trei mii de sesizări legate de actele de corupţie.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Șeful Terapie Intensivă: ,,COVID-19 provoacă leziuni asupra creierului, atacă plămânii, inima și sistemul digestiv”

De aproximativ opt luni își riscă viața împreună cu echipa de medici, asistente și infirmiere pentru a-i ajuta pe pacienții bolnavi de COVID-19. În...

Distanța socială nu mai există pentru sute de oameni, care s-au înghesuit ieri, la mănăstirea din Nicoreni

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni...

Zborurile spre Rusia temporar interzise

Sediul operațional al Federației Ruse pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus a luat decizia de a întrerupe temporar programului de zboruri charter pentru repatrierea...

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov, critică autoritățile locale

Ministrul Educației, Igor Șarov, critică autoritățile publice locale din municipiul Chișinău pentru aplicarea strandardelor duble în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Pe de...