Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Noi reguli de traversare a frontierei

Noi reguli de traversare a frontierei

De astăzi intră în vigoare noi reguli de traversare a frontierei

Persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, începând de astăzi, 5 martie, sunt obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză sau rusă, informează Poliţia de Frontieră.

În caz contrar, în conformitate cu prevederile unei hotărâri a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, persoanele care vin în ţară vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile, în locurile determinate.

În cazul minorilor cu vârsta de până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitor.

Persoanele care se află în regim de autoizolare, carantină pot întrerupe acest regim după a 10-a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

https://gov.md/sites/default/files/hotarirea_cnesp_nr.48_04.03.2021.pdf


Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare