Sunday, October 25, 2020
Acasă Uncategorized Noi șefi la unele instanțe din țară. Controversatul magistrat Vladislav Clima va...

Noi șefi la unele instanțe din țară. Controversatul magistrat Vladislav Clima va conduce Curtea de Apel Chișinău


Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit în ședință pentru a alege câștigătorii concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte în cadrul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Curții de Apel (CA) Chișinău și Bălți, dar și în alte instanțe din țară. 

Așadar, noul șef al Curții de Apel Chișinău este judecătorul Vladislav Clima. Unul dintre cei mai controversați, dar și înstăriți magistrați, Clima este fiul fostului judecător al Curții Supreme de Justiție Nicolai Clima. El este judecător din 2006, la Judecătoria Ciocana. Mai târziu, în 2017, acesta este numit judecător la CA Chișinău, printr-un decret al președintelui Igor Dodon. În 2020, Clima declară: trei apartamente, un teren de 12 ari și o casă de aproape 300 metri pătrați într-o suburbie a Chişinăului.

Nadejda Toma – noua vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție. Aceasta este președintă a Colegiului disciplinar de pe lângă CSM din 2018, judecătoare la CSJ – din 2014, cât și fost președintă a Judecătoriei Ialoveni. Toma mai este una dintre judecătorii care au menținut pedeapsa cu nouă ani de închisoare cu executare pe numele lui Filat. Pentru 2019, ea declara: un salariu de peste 370.000 de lei de la CSJ, dar și peste 18.000 de lei de la Institutul Național al Justiției, Universitatea de Studii Europene din Moldova și Universitatea de Stat din Moldova. Familia dispune de o casă de 155.7 m.p, un apartament de 688.000 de lei, dar și un imobil de 23.000 de lei.

Tamara Chișca-Doneva – vicepreședintă a Curții Supreme de Justiţie, președintă a Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al CSJ. În 1987 a fost numită judecătoare la Hîncești, în 1995 – la Judecătoria sectorului Rîșcani, în următorul an activează la Curtea de Apel, iar în 2003 – la Curtea Supremă de Justiție. Aceasta este președintă interimară a Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al CSJ din 2019. Potrivit ZDG, ea a făcut parte din completul de judecători care a dispus, prin încheierea emisă pe 20 iulie 2005, interzicerea efectuării şi înregistrării oricăror tranzacţii de înstrăinare a patrimoniului, inclusiv imobilul fostei S.A. „Gemeni”.

Pentru 2019, ea declară: salariu de peste 320.000 de lei de la CSJ, o sumă de 162.000 de lei – pensie de la CNAS, cinci terenuri agricole, două case de locuit și un imobil, cât și două autoturisme care valorează 380.000 de lei.

Concursul pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție a fost anulat. Nici Liliana Catan și nici Anatolie Țurcan nu au reușit să fie numiți în funcție.

„CSM a decis anularea desfășurării acestui concurs și decide organizarea unui nou concurs”, a declarat președintele interimar al CSM.

Concursul pentru funcția vacantă de președinte al Curții de Apel Comrat – anulat. Nimeni nu a obținut voturile necesare.

CITEȘTE ȘI:

video | Încă un flashmob la ședința CSM. Reprezentanții PPDA au intrat în sală cu „simbolul corupției moldovenești”

video | Flashmob în fața Consiliului Superior al Magistraturii. PAS: „Oricum o să curățăm sistemul judecătoresc”

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...

Au mai decedat cinci moldoveni bolnavi de COVID-19. Pacienții sufereau și de alte maladii

Încă cinci cazuri de deces s-au înregistrat în Moldova, victime fiind persoane infectate cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății a informat astăzi, 6 august,...

video | Vor învăța și vor asculta cum cântă păsările! Elevii unei școli din Sîngerei vor face ore într-o clasă construită în aer liber

Foto simbol: www.tn.gov Elevii școlii din satul Ciuciueni, Sîngeri, vor face ore în aer liber, relatează nordnews.md. În localitate se construiește...

foto | Taraclia, pe urmele Orheiului? Are loc renovarea infrastructurii rutiere, iar Șor dă asigurări că va deveni „o perlă a sudului țării”

Renovarea infrastructurii rutiere a orașului Taraclia a ajuns la o nouă etapă, după ce un tronson de un kilometru a străzilor Fontanaia și...