Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Noul lot de vaccin va ajunge în Moldova, în această seară

Noul lot de vaccin va ajunge în Moldova, în această seară

Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin mecanismul COVAX, urmează să ajungă în țară în această seară, 4 martie. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca pe care Republica Moldova le primește gratuit, transmite IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva COVID-19, în prima tranșă de livrări COVAX.

Evenimentul de recepționare a vaccinului va avea loc la Aeroportul Internațional Chișinău. Aeronava urmează să ajungă la ora 20.50. La eveniment vor participa: președintele Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentanții de țară ai OMS, UNICEF, ONU și conducerea MSMPS.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare