Tradițional, de 1 septembrie începe procesul educațional în întreaga școală. Din cele 1 252 de școli, astăzi, 19 nu au început anul de studii cu elevii prezenți în sălile de clase. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului de presă după ședința conducerii de vârf a țării. 

Dintre aceste 19 instituții, 11 sunt în carantină, iar opt nu s-au deschis din alte motive. Aceste instituții se vor redeschide fizic după data de 7 septembrie sau, după caz, după 14 septembrie.

„Practic, toate instituțiile educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea începând cu ziua de azi. Vreau să felicit elevii, studenții, copiii care au revenit la grădiniță. Cel micuț al meu s-a dus cu plăcere astăzi la grădiniță și cred că marea majoritate a părinților, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copii au revenit la școli, la grădinițe”, a notat șeful statului Igor Dodon.

Totodată, în cadrul briefingului s-a anunțat că astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor la medici. „Prima etapă de mărire a salariului la medici. În prima etapă peste 40 000 de medici vor primi un salariu mai mare cu 30 %. Cea de a doua etapă va începe în data de 1 ianuarie”, a declarat Igor Dodon.