Sunday, June 13, 2021
Acasă Internațional OMS transmite tratamente și vaccinuri pentru a ține sub control focarele de...

OMS transmite tratamente și vaccinuri pentru a ține sub control focarele de Ebola din RDC și Guineea

Autorităţile din Guineea şi Republica Democrată Congo (RDC) depun toate eforturile pentru a ţine sub control focarele de Ebola izbucnite în cele două ţări, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit dpa.

Vaccinuri şi tratamente medicale sunt expediate către cele două ţări pentru suplimentarea stocurilor actuale, a declarat o purtătoare de cuvânt în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

Guineea a raportat şapte cazuri de infectare şi trei decese provocate de Ebola, iar RDC patru cazuri şi două decese în estul ţării.

Extrem de contagios, virusul Ebola provoacă febră şi duce adesea la sângerări interne masive şi la moarte.

Potrivit purtătoarei de cuvânt menţionate, autorităţile sanitare din ambele ţări beneficiază de experienţă în tratarea Ebola din focarele anterioare. Ea a precizat că autorităţile din Guineea şi RDC monitorizează deja sute de oameni care au intrat în contact cu pacienţii în vederea detectării unor posibile simptome ale bolii.

Ultimul focar de Ebola din Africa de Vest (2014-2016) s-a soldat cu peste 28.000 de infectări şi 11.310 de decese în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Focarul anterior Ebola din estul RDC s-a încheiat anul trecut după ce a ucis 2.299 de persoane

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare