Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Ordinea publică va trece din competența poliției în cea a carabinierilor

Ordinea publică va trece din competența poliției în cea a carabinierilor

Atribuțiile ce țin de asigurarea ordinii publice cu ocazia întrunirilor, manifestărilor cultural-sportive și a altor activități similare, precum și de restabilire a ordinii publice vor trece din competența poliției în cea a carabinierilor, începând cu 1 ianuarie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai PSRM și vine să extindă perioada de finalizare a tuturor acțiunilor Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020, care a expirat la finele anului trecut.

”Necesitatea elaborării prezentului proiect de lege are la bază realități obiective (pandemia, stoparea programelor de dezvoltare a carabinierilor din partea partenerilor de dezvoltare), ce au generat neimplementarea conformă până la zi a tuturor acțiunilor ale Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020, precum și riscul neimplementării acestora până la finalizarea perioadei preconizate (finele anului 2020). Prin modificarea art. 38, se va asigura procesul de finalizare integrală a profesionalizării Inspectoratului General de Carabinieri”, se arată în nota informativă a proiectulu

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare