Thursday, March 4, 2021
Acasă Capitala Pachete cu produse alimentare distribuite persoanelor nevoiașe

Pachete cu produse alimentare distribuite persoanelor nevoiașe

Primăria municipiului Chișinău  informează că peste 1200 de persoane aflate în dificultate, beneficiari ai serviciilor de alimentare ale Direcției asistență socială, au primit, pe parcursul săptămânii trecute, pachete cu produse alimentare, livrate la domiciliu.

Astfel, în sectoarele Botanica și Râșcani, familiilor nevoiașe le-au fost distribuite câte 300 de pachete cu alimente, în sectorul Ciocana -210, iar la Buiucani și Centru – câte 200 de pachete per sector.

Informații în acest sens au fost prezentate de Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Totodată, e de menționat că autoritățile locale au majorat numărul de angajați în cadrul Serviciului de asistență personală, pentru care sunt organizate instruiri în prezent, astfel ca oamenii din municipiul Chișinău, aflați în dificultate, să  beneficieze de servicii de calitate.

În altă ordine de idei, precizăm că peste 2500 de familii vor beneficia în perioada următoare de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului, în acest scop fiind prevăzuți cca 1,9 mil. lei. Actele necesare se află în proces de perfectare spre plată.  Acordarea ajutorului material prin intermediul Direcției generale asistență socială și sănătate continuă, astfel că pe parcursul săptămânii trecute, în listele de beneficiari au fost incluse 278 persoane.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.


Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare