Wednesday, October 21, 2020
Acasă Educație Până pe 20 august, toate instituțiile educaționale vor prezenta modelul după care...

Până pe 20 august, toate instituțiile educaționale vor prezenta modelul după care vor activaTimp de trei zile, toate instituțiile educaționale, atât școlile cât și grădinițele, sunt obligate să prezinte modelul după care vor activa începând cu data de 1 septembrie. Angela Cutasevici a menționat că 60 de instituții nu vor avea posibilitatea să respecte distanța socială din cauza suprasolicitărilor.

„Au fost înregistrați în instituțiile educaționale 90 968 de elevi, iar 30 de instituții sunt suprasolicitate, alte 30 de instituții au o acoperire de 100 %, drept urmare în acestea nu va fi posibilă respectarea distanței sociale”, spune Angela Cutasevici.

De asemenea, viceprimarul de Chișinău Ilie Ceban a menționat că săptămâna aceasta, în perioada de 17-20 august, vor avea loc instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției cu scopul protecției și siguranței copiilor.

„Până în data de 20 august, toate instituțiile educaționale trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa”, a specificat Ilie Ceban.

Amintim că grădinițele private își reiau activitatea începând de astăzi, 17 august. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

(foto) Cifrele și arta, îmbinate frumos de Olga Chicu, profesoară la Academia de Studii Economice a Moldovei

Proiectul „Să ne cunoaștem profesorii” continuă, având-o de această dată protagonistă pe Olga Chicu, dr. lect. univ., Departamentul Econometrie și Statistică Economică ASEM.

Cum vor învăța elevii după alegerile prezidențiale

Elevii din Chișinău nu vor avea vacanță prelungită după alegerile prezidențiale. În acest sens a fost emis un ordin de către ministerul educației. Astfel,...

Înscrierea la grădiniță a copiilor de până la patru ani va începe din 1 noiembrie

Din 1 noiembrie, în capitală va începe înscrierea la grădiniță a copiilor de până la patru ani, care nu au fost deocamdată instituționalizați. Această...

Cine sunt învingătorii concursului „Descoperim Eroi în localitate la noi”

Concursul „Descoperim Eroi în localitate la noi” și-a desemnat învingătorii. În total, în competiție au fost înscrise 57 de cercetări individuale și 18 cercetări...