Wednesday, October 28, 2020
Acasă Social Parcul de troleibuze din capitală va fi completat cu 25 de vehicule

Parcul de troleibuze din capitală va fi completat cu 25 de vehicule


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 13:46


Parcul de troleibuze din capitală va fi completat cu 25 de vehicule

Sistemul de transport public din capitală va fi completat cu 25 de troleibuze. Parlamentul a aprobat în şedinţa plenară de astăzi, 11 septembrie, un proiect de lege care prevede introducerea în ţară a 25 de vehicule pentru reînnoirea parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chişinău.

Potrivit proiectului de lege, este vorba de cici troleibuze de model Solaris, anul fabricării 2005, şi 20 de de model SKODA, produse în 2007-2008. Acestea urmează a fi scutite de plata taxelor de import.

Potrivit autorilor iniţiativei, deşi au fost exploatate peste zece ani, starea tehnică a troleibuzelor respective este bună, iar preţul – accesibil. Ele sunt dotate cu aer condiţionat şi sunt adaptate la necesităţile persoanelor în scaun cu rotile.

Iniţiativa urmăreşte fluidizarea traficului de pasageri în municipiul Chişinău, inclusiv suburbiile capitalei, în special, în orele de vârf.

„Astăzi, parcul de troleibuze nu se isprăveşte în orele de vârf. Având în vedere bugetul auster al Primăriei Chişinău, se vine cu iniţiativa de a procura 25 de troleibuze complet restaurate şi în stare foarte bună de funcţionare. Este o alternativă pentru renovarea şi buna funcţionare a mobilităţii urbane”, a declarat deputatul Petru Burduja.

„Tot ce e în beneficiul cetăţenilor, indiferent de culoare politică, trebuie să prevaleze intereselor de tot felul. E bună iniţiativa tuturor celor care au venit cu ea”, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

„Felicitări pentru acest interes comun faţă de cetăţenii capitalei”, a declarat preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Proiectul de lege a fost votat de deputaţi în unanimitate, în ambele lecturi.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Botgros diagnosticat cu COVID-19. Maestrul se află la spital

Nicolae Botgros are COVID-19. Maestrul a fost internat la Spitalul de Urgență. Informația a fost confirmată de fiul acestuia Corneliu Botgros.  Deocamdată nu se cunosc...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...