Saturday, May 15, 2021
Acasă Educație Părinții vor plăti mai mult pentru alimentația elevilor

Părinții vor plăti mai mult pentru alimentația elevilor

Primăria Capitalei a majorat cu cinci lei alocația zilnică pentru alimentația în școli. Ca urmare, cheltuielile pentru un copil ajung la 28 de lei. În acest an, valoarea unui mic dejun în școli va fi de 13,65 de lei, iar prânzul costă 14,35 de lei. Precizările au fost făcute de viceprimarul Angela Cutasevici.

Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, a menționat că prețul prânzului s-a majorat cu cinci lei, deoarece cheltuielile de nouă lei pentru un prânz nu asigurau alimentația necesară. Între timp, în 128 de școli au început să funcționeze cantinele.

Angela Cutasevici, viceprimar al Capitalei: „Această majorare a apărut pentru unele categorii de elevi care beneficiază de alimentație gratuită. În context la moment sumele sau prețurile, costurile pentru micul dejun – 13 lei 65, dintre care 10 lei 80 sunt din bugetul de stat, 2,85 sunt din bugetul municipal. Prânzul costă 14 lei 35, integral din bugetul municipal, pentru următoarele categorii – 20 de procente din familii defavorizate pentru copilașii care frecventează grupele cu program prelungit și pentru elevii care au suportat tuberculoză”.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că banii alocați suplimentar de autoritățile municipale au permis majorarea numărului copiilor alimentați gratuit în școli.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Da este adevărat că prețul per copil la mâncare a crescut pentru o lună a crescut cu aproape 100 de lei. Dar nu era corect ca micul dejun să coste 13 lei, iar prânzul nouă lei, ceea ce este incorect, deoarece trebuie să fie sănătos cât decât. În acest an prânzul este achitat practic integral din bugetul municipal și a fost majorat cu cinci lei pentru anumite categorii. Totodată pentru anul 2021 a fost mărit numărul copiilor care sunt alimentați gratuit și este vorba astăzi de 44 de mii 924 de elevi sau cu aproape 1.000 mai mult decât în 2020”.

Pentru prima dată, în Capitală a fost organizată în acest an o procedură comună de achiziție a produselor alimentare pentru instituțiile de educație timpurie.

Angela Cutasevici, viceprimar al Capitalei: „În context în toate grădinițele din orașul Chișinău se livrează produse de aceeași calitate, origine și la același preț. Și în scopul centralizării achizițiilor publice a produselor alimentare a fost semnat acordul de consorțiu dintre Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și direcțiile de profil. În principiu obiectivul acestui acord este creșterea eficienței achizițiilor și utilizarea optimă a mijloacelor financiare, precum și asigurarea unui meniu unic în grădinițele din municipiul Chișinău”.

Pentru alimentația copiilor din instituțiile de învățământ, municipalitatea a alocat în acest an peste 65 de milioane de lei.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare