Sunday, January 17, 2021
Acasă Uncategorized Patru universităţi din Moldova, comasate prin fuziune. Studenții vor fi transferați

Patru universităţi din Moldova, comasate prin fuziune. Studenții vor fi transferați


Universitatea de Stat din Moldova se reorganizează, prin fuziunea Universității de Stat „Dimitrie Cantemir”, iar Academia de Administrare Publică – prin absorbția Institutului de Relații Internaționale din Moldova. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Guvernului.

Potrivit hotărârii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va crea Comisia de reorganizare și de transmitere a bunurilor persoanelor juridice absorbite persoanelor juridice absorbante. Transmiterea bunurilor se va efectua în conformitate cu Regulamentul cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică.

Totodată, disponibilizarea personalului Institutului de Relații Internaționale din Moldova și al Universității de Stat „Dimitrie Cantemir” se va efectua în conformitate cu legislația muncii, în cazul imposibilității transferului acestuia.

Cheltuielile de disponibilizare a personalului persoanelor juridice absorbite vor fi asigurate din contul și în limita mijloacelor financiare ale acestora.

„Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare de licență ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor fi transferați în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior, începând cu anul academic 2020-2021. Transferul studenților se va realiza până la 25 august 2020”, indică decizia Guvernului.

De asemenea, studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare de master și doctorat ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor continua studiile în cadrul Academiei de Administrare Publică, la aceleași programe de studii superioare de master și doctorat și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior.

Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare ale Universității de Stat ”Dimitrie Cantemir”, vor continua studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

foto | Lucrările de renovare a subteranei din apropierea podului de la Botanica sunt în toi. Așa arată pasajul după reparația scărilor

Foto: ZUGO Lucrările de renovare a pasajului subteran din apropierea podului de la Botanica sunt în toi. ZUGO a vizitat obiectivul...

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...

Peste 20 de cazuri noi la Strășeni și Rezina. De unde sunt cei 426 de pacienți diagnosticați astăzi cu virusul COVID-19?

Foto simbol: wabi.tv Astăzi în Moldova s-au înregistrat 426 de infectări cu virusul COVID-19. Cele mai multe dintre ele sunt înregistrate...

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...