Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Percheziții la BNM în dosarul ,,Furtul miliardului”

Percheziții la BNM în dosarul ,,Furtul miliardului”

În sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au avut loc percheziții desfășurate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în dosarul „Furtul miliardului”, potrivit newsmaker.md.

Sursa citată scrie că percheziții au avut loc în biroul fostului șef al Departamentului de supraveghere specială al BNM, Ion Ropot.

Perchezițiile sunt efectuate în legătură cu episodul privind alocarea garanțiilor de stat către Banca de Economii.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au aflat că, din momentul instituirii unei administrări speciale la Banca de Economii, la 27 noiembrie 2014, banca a returnat depozite din garanțiile statului unor persoane fizice și juridice. Printre acestea s-ar număra și off-shorul din Panama Veb Solution, implicat în „furtul miliardului”.

Deocamdată, purtătorul de cuvânt al PCCOCS Emil Gaitur nu a confirmat această informație. Și serviciul de presă la BNM  a spus că nu deține informații, dar a precizat că va emite în scurt timp un comunicat de presă la acest subiect.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că BMN nu dorește șă contribuie la investigațiile în dosarul „Furtul miliardului”. Ulterior, BNM și-a exprimat nedumerirea în legătură cu declarațiile procurorului general și a afirmat că instituția colaborează pe deplin cu organele care efectuează ancheta.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare