Wednesday, October 28, 2020
Acasă Social Peste 4.850 de locuinţe, procurate prin Programul „Prima Casă”

Peste 4.850 de locuinţe, procurate prin Programul „Prima Casă”


Potrivit Ministerului Finanţelor, suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,4 miliarde lei, iar valoarea totală a garanţiilor active constituie 1,2 miliarde lei.

Din 4.858 beneficiari, 3.350 sunt familii, iar 1.508 sunt tineri necăsătoriţi. Vârsta medie a solicitanţilor este de 31,3 ani. De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 687 au parte de compensaţii din bugetul de stat în cadrul programului „Prima Casă 2”, 1.827– „Prima Casă 3”, 392 – „Prima Casă 4”, iar unul – în cadrul programului „Prima Casă 5”.

Suma compensaţiilor acordate din bugetul de stat pentru acoperirea parţială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarii pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului de stat „Prima Casă” constituie 21,6 milioane lei. Astfel, prin programul „Prima Casă 2” au fost acordate compensaţii din bugetul de stat în valoare totală de 6,2 milioane lei, în cadrul programului „Prima Casă 3” – 13,6 milioane lei, iar în cadrul programului „Prima Casă 4” – 1,7 milioane lei.

Suprafaţa medie a locuinţelor procurate prin intermediul programului este de 60,17 metri pătraţi. Valoarea medie a locuinţelor procurate este de 597,4 mii lei.

Din numărul total de locuinţe procurate, 4.547 sunt amplasate în zonele urbane, iar 311 – în zonele rurale. 4.460 locuinţe procurate sunt apartamente, iar 398 – case de locuit individuale.

Menţionăm că, beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetăţeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, care este angajat oficial la o instituţie de stat sau companie privată din ţară şi dispune de venituri din surse oficiale. Cota participaţiei proprii iniţiale constituie 5% din preţul de procurare a locuinţei.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...