Sunday, June 13, 2021
Acasă Politică Petru Jardan a fost reținut pentru 72 ore

Petru Jardan a fost reținut pentru 72 ore

Deputatul Petru Jardan a fost reținuți preventiv pentru 72 de ore și escortat la Procuratura Anticorupție unde, în aceste clipe, face declarații pe marginea cauzei penale în care este vizat. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Se întâmplă după ce deputatul Petru Jardan a fost lăsat fără imunitate parlamentară. 68 de deputați au votat pentru ridicarea imunității.

Acesta ar fi prejudiciat Aeroportul Chișinău cu 4,9 mln de lei, potrivit Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

„Nu mă ascund după aceasta imunitate, merg și fără ridicare la PG pentru a răspunde la toate întrebările, nu mă ascund, decizia vă aparține este previzibilă ținând cont de context, am vrut să cer scuze pentru aceste clipe părinților, familia mea și vreau să îmi cer scuze față de ei, adevărul o să triumfe”, a declarat Jardan, înainte de procedura de vot.

Potrivit materialelor urmăririi penale, deputatul ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării”, se menționează în comunicatul emis de Procuratură.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare