Tuesday, January 26, 2021
Acasă Sport Preşedintele UEFA: EURO 2020 nu se va anula, dar s-ar putea juca...

Preşedintele UEFA: EURO 2020 nu se va anula, dar s-ar putea juca într-o singură ţară


Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, este sigur că turneul final al EURO 2020 la fotbal, amânat anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, se va disputa şi nu a exclus scenariul ca meciurile să se dispute într-o singură ţară, în loc de mai multe, transmite EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

”Suntem absolut siguri că va avea loc, dar ar putea să se joace în 11 ţări, în opt, cinci sau una singură. Singura necunoscută este dacă va fi cu un public limitat pe stadioane, cu tribune pline sau fără spectatori”, a declarat Ceferin la canalul #Vamos.

UEFA a stabilit inițial ca EURO 2020 să fie găzduit de 12 orașe-gazdă: Amsterdam (Olanda) – Johan Cruyff ArenA (54.000 de locuri), Baku (Azerbaidjan) – Olympic Stadium (69.000), Bilbao (Spania) – San Mames (53.000), Bucureşti (România) – Arena Naţională (54.000), Budapesta (Ungaria) – Puskas Arena (68.000), Copenhaga (Danemarca) – Telia Parken (38.000), Dublin (Irlanda) – Aviva Stadium (51.000), Glasgow (Scoţia) – Hampden Park (51.000), Londra (Anglia) – Wembley (90.000), Munchen (Germania) – Allianz Arena (70.000), Roma (Italia) – Stadio Olimpico (68.000), Sankt Petersburg (Rusia) – Gazprom Arena (61.000).

Şeful UEFA s-a referit şi la sistemul de arbitraj video, despre care a spus: ”VAR ajută fotbalul, dar îl şi poate afecta. Sunt multe lucruri de ameliorat”.

În ce privește un turneu Final Four în Liga Campionilor, Ceferin a apreciat că acest sistem ar putea fi o opțiune după anul 2024.

Despre prezența publicului în stadioane, Ceferin a reamintit că totul depinde de guvernele ţărilor europene, iar UEFA nu are nici o putere în acest sens, decât colaborarea cu autorităţile.

Sursă foto: vbetnews.com


Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare