Wednesday, October 28, 2020
Acasă Uncategorized Prim-ministrul a adresat un mesaj agricultorilor: „Guvernul vine cu suport, dar nu...

Prim-ministrul a adresat un mesaj agricultorilor: „Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj”


Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj agricultorilor care au blocat traseele, cu tractoare și alte vehicule, zilele trecute. Acesta a promis că Guvernul îi va susține, însă le cere să nu recurgă la șantaj.

Prim-ministrul a făcut declarațiile la ședința Guvernului de astăzi, 12 august, anunțând că va merge prin raioane pentru ca să discute cu fermierii, în vederea soluționării crizei prin care trec aceștia.

„Stimați agricultori, vreau să vă anunț că Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj. Aceste ramuri nu pot crea impedimente altor cetățeni. Este un efort semnificativ din partea societății, haideți să discutăm, dar nu să blocăm traseele. Tot ce solicitați dvs vine de la cetățeni. Voi merge în raioane să discut cu agricultorii”, a menționat premierul.

Chicu a mai anunțat că Executivul va aloca 200 de milioane de lei pentru pierderile cerealelor din prima grupă.

A fost afectată prima grupă de cereale. Am efectuat evaluarea pierderilor – mai mult de 180.000 de hectare din 415 semănate au fost afectate în proporție de 60%. Peste 50% au înregistrat pierderi în proporție mai mare de 60%. Vor fi 200 de milioane de lei pentru pierderile cerealelor din prima grupă, vom veni cu propunerile de ajutor agricultorilor”, a precizat el.

Amintim că, în iulie, în contextul crizei în agricultură, deputații de coaliție s-au întrunit la o ședință cu președintele țării și premierul, la care s-a decis alocare a circa 250 de milioane de lei pentru agricultorii afectați în acest an. Ieri, la ședința comună a deputaților democrați, socialiști, celor de la PAS și Platforma DA, s-au format două grupuri de lucru care vor identifica soluții pentru probleme agricultorilor și cele legate de siguranța elevilor în noul an școlar. Cel din agricultură va fi condus de Nicolae Ciubuc.

Citește și:

video | Protest cu tractoare la Cimișlia. Zeci de agricultori cer să fie ajutați

Porumb uscat și alte culturi agricole, aduse în fața Președinției. Membrii PAS cer susținerea fermierilor

Democrații cheamă la discuții membrii PAS, DA și PSRM. Ce probleme ar urma să fie abordate?

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....