Saturday, May 15, 2021
Acasă Capitala Primăria Chișinău solicită revizuirea prevederilor CNESP din 15 februarie 2021

Primăria Chișinău solicită revizuirea prevederilor CNESP din 15 februarie 2021

Primăria municipiului Chișinău nu poate asigura îndeplinirea prevederilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică referitoare la limitarea numărului de călători în transportul public municipal, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația publică locală nu poate asigura, din motive obiective, îndeplinirea prevederii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 15 februarie 2021, referitoare la limitarea numărului de persoane în transportul rutier în traficul local și municipal la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Potrivit oficialului, municipalitatea nu are cum să suplinească numărul necesar de autovehicule pentru a îndeplini această prevedere. „În 2020, am avut scoase pe rutele de transport public municipal numărul maxim de autovehicule existent – 321 de troleibuze și peste 100 de autobuze. Însă, nu s-a reușit evitarea aglomerării în transportul public”, a spus Ceban.

În același timp, edilul capitalei a menționat că respectarea, în 2020, a scenariilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în transportul public municipal nu a dat rezultatul scontat și a adus prejudicii bugetului municipal. „Municipalitatea a asigurat, la un moment dat, transport gratuit personalului medical, iar în acest moment înregistrăm pierderi în bugetul municipal de câteva zeci de milioane de lei, care nu au fost acoperite de bugetul național”, a precizat Ceban.

Acesta a anunțat că autoritățile municipale nu vor lua nici o decizie contrară autorității publice de sănătate, dar că municipalitatea își dorește o serie de revizuiri a Hotărârii nr. 45 din 15 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în baza unei abordări pragmatice și profesioniste care să nu aducă prejudicii economice activității serviciilor municipale.

Astăzi, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a comunicat că săptămâna viitoare va fi sistat pentru o zi transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv transportul privat (de peste 50%) în municipiul Chișinău.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare