Thursday, July 29, 2021
Acasă Uncategorized Primăria, despre defrișările din centrul capitalei: „Unii arbori sunt în stare de...

Primăria, despre defrișările din centrul capitalei: „Unii arbori sunt în stare de putrefacție: Vor fi plantați copaci tineri”

[ad_1]

Primăria municipiului Chișinău vine cu precizări referitor la intervenția asupra arborilor, în contextul desfășurării lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin, pe tronsonul str. Alexei Mateevici – str. Ierusalim.

Autoritățile publice locale anunță că vor curăța și tăia arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare: au ramurile uscate, ori sunt în stare de putrefacție și reprezintă un impediment pentru lucrările de amenajare a pavajului.

Intervenția Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a fost coordonată cu serviciile abilitate de mediu (Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Grădina Botanică Naţională (Institut) „Alexandru Ciubotaru”).

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, a precizat că reabilitarea trotuarelor pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin (tronson str. Mateevici – str. Ierusalim) costă circa 40 de milioane de lei, bani publici, „care nu pot fi irosiți pe lucrări necalitative”.

Astfel, a precizat el, dacă rădăcinile copacilor nu vor fi înlăturate, în următorii trei ani, pavajul nou va fi distrus, așa cum s-a întâmplat cu învelișul asfaltic existent sau cu pavajul vechi.

„Reacția critică a chișinăuienilor față de tăierea arborilor este de înțeles, însă noi ne-am asigurat că la toamnă, să fie plantați copaci tineri, cu coroană și balot de pământ, de circa trei-patru metri înălțime”, a precizat viceprimarul.

Masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor din aliniamentul stradal, unde sunt executate lucrări de reabilitare a trotuarelor, va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare