Wednesday, October 21, 2020
Acasă Uncategorized Primăria, despre defrișările din centrul capitalei: „Unii arbori sunt în stare de...

Primăria, despre defrișările din centrul capitalei: „Unii arbori sunt în stare de putrefacție: Vor fi plantați copaci tineri”


Primăria municipiului Chișinău vine cu precizări referitor la intervenția asupra arborilor, în contextul desfășurării lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin, pe tronsonul str. Alexei Mateevici – str. Ierusalim.

Autoritățile publice locale anunță că vor curăța și tăia arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare: au ramurile uscate, ori sunt în stare de putrefacție și reprezintă un impediment pentru lucrările de amenajare a pavajului.

Intervenția Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a fost coordonată cu serviciile abilitate de mediu (Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Grădina Botanică Naţională (Institut) „Alexandru Ciubotaru”).

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, a precizat că reabilitarea trotuarelor pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin (tronson str. Mateevici – str. Ierusalim) costă circa 40 de milioane de lei, bani publici, „care nu pot fi irosiți pe lucrări necalitative”.

Astfel, a precizat el, dacă rădăcinile copacilor nu vor fi înlăturate, în următorii trei ani, pavajul nou va fi distrus, așa cum s-a întâmplat cu învelișul asfaltic existent sau cu pavajul vechi.

„Reacția critică a chișinăuienilor față de tăierea arborilor este de înțeles, însă noi ne-am asigurat că la toamnă, să fie plantați copaci tineri, cu coroană și balot de pământ, de circa trei-patru metri înălțime”, a precizat viceprimarul.

Masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor din aliniamentul stradal, unde sunt executate lucrări de reabilitare a trotuarelor, va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fructele și strugurii din Moldova-un interes pentru importatorii din Croația

 ”Meet your importer” (Cunoaște-ți importatorul) este genericul unui film informativ pentru agricultorii din Moldova despre piața și importatorii croați. Materialul a fost realizat în...

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...

foto | O mașină de poliție, accidentată la Soroca de un biciclist în stare de ebrietate

Foto: IP Soroca Un accident a fost înregistrat dis-de-dimineață în raionul Soroca, fiind implicate o mașină de poliție și o bicicletă....

Spirulina- alimentul bogat în nutrienți și vitamine

Spirulina este o algă albastră-verde care se consumă de obicei fie sub formă de pulbere, fie ca supliment. Spirulina este cunoscută ca un aliment bogat...