Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Procedură mai simplă pentru procurarea vaccinului anti-COVID

Procedură mai simplă pentru procurarea vaccinului anti-COVID

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Proiectul de lege semnat de membrii Biroului permanent al Parlamentului, care vizează modalitatea de procurare simplificată și rapidă a vaccinurilor anticoronavirus, a fost votat astăzi de deputați în lectură finală, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și a unor acte normative. Astfel, se propune stabilirea perioadei cuprinse între data publicării anunțului de participare în Buletinul achizițiilor publice și data-limită de depunere a ofertelor de cel puțin 10 zile  pentru procedura de licitație deschisă sau licitație restrânsă.

De asemenea, este reglementată organizarea și realizarea procesului de comunicare cu operatorii economici, inclusiv depunerea ofertelor și clarificărilor prin Sistemul Informațional Automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA RSAP) sau pe suport de hârtie, iar în cadrul procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare — și prin e-mail.

Totodată, în cazuri de extremă urgență, este prevăzută atribuirea contractelor de achiziții publice privind achiziționarea vaccinelor anti-COVID prin utilizarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

De asemenea, este stipulată plata în avans pentru achizițiile publice privind procurarea vaccinelor.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare