Friday, January 15, 2021
Acasă Educație Procesul educațional va fi reluat din 11 ianuarie

Procesul educațional va fi reluat din 11 ianuarie

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, a prezidat o ședință de lucru cu conducătorii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la care a fost discutată reluarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din țară din 11 ianuarie curent și continuarea activității instituțiilor de educație timpurie.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a apreciat efortul șefilor OLSDÎ, managerilor instituțiilor de învățământ general și celor ale instituțiilor de educație timpurie, de a asigura buna funcționare a procesului educațional și finalizarea primului semestru de studii în condițiile impuse de pandemia de Covid-19.

Conform ultimelor date privind situația epidemiologică, în grădinițele din țară, din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, în prezent, 5 instituții și 23 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 5, iar alți 891 de copii se află în autoizolare. 78 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 83 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 103se află în autoizolare.

Ministrul Lilia Pogolșa a îndemnat managerii instituțiilor de educație timpurie să continue să respecte măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19 în incinta grădinițelor pentru ca acestea să-și poată continua activitatea.

De asemenea, ministrul a solicitat conducătorilor organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) să monitorizeze constant situația epidemiologică și să prezinte Ministerului Educației, Culturii și Cercetării date veridice privind evoluția epidemiologică din fiecare instituție de învățământ din țară.

Pe agenda discuțiilor au mai fost incluse subiecte ce țin de aprovizionarea instituțiilor de învățământ cu soluție dezinfectantă pentru mâini, despre situația la zi privind dotarea cu tehnică de calcul a instituțiilor de învățământ, dar și despre procesul de formare profesională continuă a cadrelor didactice în anul 2021.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

(Interviu) Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică a USM, despre fuziunea USM și USDC

Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică la USM, profesoară universitară, doctoră habilitată i-a vorbit corespondentului SIRP despre avantajele și perspectivele fuziunii (prin absorbție) a...

Situația COVID-19 în școlile din țară

Conform ultimelor date actualizate, la 23 octombrie, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 291, iar 6882 de elevi au fost plasați în...

Elevii revin la regimul online de studii

Peste zece zile, elevii vor reveni la regimul online de studii. Mai exact, în perioada 21 – 24 decembrie 2020 orele la disciplinele de...