Sunday, June 13, 2021
Acasă Politică Procurorul General, Alexandr Stoianoglo cere ridicarea imunității a doi deputați. De ce...

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo cere ridicarea imunității a doi deputați. De ce sunt acuzați aceștia

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a mers astăzi în Parlamentul Republicii Moldova „pentru a-și exercita dreptul de a cere încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați”.

În motivarea cererilor, Procurorul General a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați, se arată într-un comunicat al instituției de urmărire penală.

„În privința unuia dintre ei, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării”, se menționează în comunicatul citat.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Pe 19 martie, PG a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputaților din partidul Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Ulanov a cerut colegilor să susțină cererea Procurorului general, pentru a-și „demonstra nevinovăția în instanță”.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare