Saturday, June 12, 2021
Acasă Economie Profiturile uriașe ale petroliștilor moldoveni în 2020

Profiturile uriașe ale petroliștilor moldoveni în 2020

Consilierul prezidențial Sergiu Tofilat a prezentat grafice din care se poate vedea cât de substanțiale au fost profiturile petroliștilor moldoveni pe parcursul anului 2020, când prețurile carburanților au scăzut considerabil pe piețele internaționale.

Tofilat scoate în evidență faptul că „în timp ce, datorită reducerii cererii globale în perioada pandemiei, prețul de la rafinării a scăzut enorm, petroliștii moldoveni nu au observat aceste schimbări de preț”.

„Le-au redus mai mult de ochii lumii. Acum, că prețul la petrol crește pe plan global, petroliştii repejor au majorat preţurile: patru scumpiri în lanț doar în ultimele 2 luni, inclusiv două scumpiri simțitoare în această săptămână”, acuză Tofilat.

Tofilat a mai a scris că „la solicitarea Președinției de a face clarificări privind înțelegerile de cartel din domeniu, răspunsul Consiliului Concurenţei este că ‘a urmărit timp de 1 an şi 11 luni (!) dinamica modificării preţurilor la produsele petroliere, pentru a depista dacă există semne de acţiuni coordonate’”.

„În timp ce Consiliul Concurenţei împreună cu ANRE urmăresc, oamenii simpli plătesc. Și plătim cu toții pentru că acest suprapreț se reflectă în prețurile la toate produsele de consum. ANRE şi Consiliul Concurenţei sunt în subordinea Parlamentului”, mai precizează consilierul prezidențial.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare