Sunday, October 25, 2020
Acasă Economie Regulamentul de utilizare a apelor subterane pentru irigare va fi publicat în...

Regulamentul de utilizare a apelor subterane pentru irigare va fi publicat în Monitorul Oficial


Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Hotărârea pentru aprobarea Regulamentului cu privire la folosinţa apelor subterane pentru irigarea prin picurare a terenurilor agricole ocupate cu culturi horticole va fi publicată în numărul de mâine al Monitorului Oficial și va intra în vigoare, informează MOLDPRES.

Documentul stabilește că Agenția Apele Moldovei, Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, Agenția de Mediu vor asigura controlul de stat în domeniul folosirii și gestionării durabile a apelor subterane pentru irigare, pentru a preveni degradarea solurilor.

Conform statisticilor, în R. Moldova sunt exploatate în baza autorizațiilor de mediu, doar 360 de fântâni arteziene, ceea ce constituie circa o treime din numărul total al fântânilor arteziene construite și aflate în stare funcțională.

Legea apelor prevede că în zonele în care nu există surse necesare de apă de suprafaţă, dar există rezerve suficiente de ape subterane, inclusiv cu proprietăți potabile, se permite utilizarea acestora în alte scopuri decât cel al alimentării cu apă potabilă şi menajeră în baza unor reglementări aprobate de Guvern.

Apele subterane sunt utilizate cu scop de irigare a terenurilor agricole în România, Ucraina, Grecia, Spania, Portugalia, SUA.

Tot în numărul de vineri al Monitorului Oficial va fi publicat și Regulamentului cu privire la achizițiile publice folosind procedura de negociere, dar și Regulamentul privind gestionarea bateriilor și acumulatorilor și deșeurilor de baterii și acumulatori.

Sursă: www.monitorul.mdSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost finalizată reabilitarea a circa 500 km de drum din cadrul programului ,,Drumuri Bune pentru Moldova 2020”

Reabilitarea a circa cinci sute de kilometri de drum din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” a fost finalizată, transmite MOLDPRES cu referire...

Expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER din acest an vor fi organizate într-o nouă locație

Expozițiile MOLDAGROTECH (toamnă) și FARMER, ediţia 2020, vor fi organizate într-un format nou şi într-o altă locație, transmite MOLDPRES. Astfel, tradiţionala săptămână agroindustrială se va...

Fermierii după întâlnirea cu ministrul Agriculturii: ,,Ne hrănesc doar cu promisiuni”

Fermierii, 8 la număr, au mers azi la minister pentru a vedea ce soluții au reușit să identifice, între timp, autoritățile, însă au plecat...

Ziua Naţională a Vinului-2020 va avea loc pe 3-4 octombrie, mai mult în regim online

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, ediția din acest an a Zilei Naţionale a Vinului va fi marcată în zilele...