Monday, October 26, 2020
Acasă Economie Regulamentul privind ambalajele va fi publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul privind ambalajele va fi publicat în Monitorul Oficial


Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, aprobat de Guvern la finele lunii iulie, va fi publicat în Monitorul Oficial de vineri, 21 august. Documentul transpune mai multe acte în acest sens ale Uniunii Europene, modificate anterior, transmite MOLDPRES.

Regulamentul privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje reglementează gestionarea acestora în scopul prevenirii sau reducerii impactului asupra mediului, asigurând un grad ridicat de protecție a mediului, funcționarea pieței și evitarea obstacolelor în calea comerțului, prevenirea denaturării sau limitării concurenței.

Astfel, documentul stabilește măsurile prioritare destinate prevenirii producerii deșeurilor de ambalaje și principiile privind reducerea eliminării finale a deșeurilor de ambalaje prin reutilizare, reciclare și valorificarea acestora.

„Sunt supuse prevederilor prezentului regulament toate ambalajele plasate pe piaţă, indiferent de materialul din care au fost realizate, fie că sunt utilizate sau că provin din industrie, birouri, magazine, servicii, din gospodăriile populației sau din orice alte activităţi, precum şi toate deşeurile de ambalaje, indiferent de modul de generare”, indică hotărârea Executivului.

Raportarea obligatorie privind atingerea etapizată a obiectivelor anuale la nivel naţional de către producători privind valorificarea, inclusiv prin reciclare a deșeurilor de ambalaje, în funcție de tipul de material de ambalaj, se va efectua începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Monitorizarea și implementarea prezentei hotărâri se pune în sarcina Agenției de Mediu. De controlul asupra executării acestei decizii se va ocupa Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la expirarea a 12 luni de la data publicării.

Sursă: www.monitorul.mdSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost finalizată reabilitarea a circa 500 km de drum din cadrul programului ,,Drumuri Bune pentru Moldova 2020”

Reabilitarea a circa cinci sute de kilometri de drum din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” a fost finalizată, transmite MOLDPRES cu referire...

Expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER din acest an vor fi organizate într-o nouă locație

Expozițiile MOLDAGROTECH (toamnă) și FARMER, ediţia 2020, vor fi organizate într-un format nou şi într-o altă locație, transmite MOLDPRES. Astfel, tradiţionala săptămână agroindustrială se va...

Fermierii după întâlnirea cu ministrul Agriculturii: ,,Ne hrănesc doar cu promisiuni”

Fermierii, 8 la număr, au mers azi la minister pentru a vedea ce soluții au reușit să identifice, între timp, autoritățile, însă au plecat...

Ziua Naţională a Vinului-2020 va avea loc pe 3-4 octombrie, mai mult în regim online

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, ediția din acest an a Zilei Naţionale a Vinului va fi marcată în zilele...