Monday, October 26, 2020
Acasă Uncategorized Rezultatul perchezițiilor de ieri în dosarul „Metalferos”. Au fost reținute 16 persoane,...

Rezultatul perchezițiilor de ieri în dosarul „Metalferos”. Au fost reținute 16 persoane, printre care și polițiști


În urma perchezițiilor desfășurate pe parcursul zilei de ieri, în dosarul ce vizează fraudarea SA „Metalferos”, 16 persoane au fost reținute, informează Procuratura Generală.

Acțiunile de urmărire penală au fost realizate de Procuratură, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție. Cele 31 de percheziții au fost efectuate la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiunile au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

Drept urmare, 16 persoane au fost reținute, printre care și patru polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.

PG anunță că urmează și alte acțiuni de urmărire penală, care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.

„Precizăm că investigațiile procurorilor nu periclitează, în nici un fel, activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor”, a precizat Procuratura.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

PG atenționează că orice atac din partea unor elemente vizând dosarul în speță va fi calificat drept tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului și amestec în înfăptuirea urmării penale.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...

Partidul ȘOR insistă pe crearea asociațiilor agricole colective. „Vor putea face față provocărilor și amenințărilor”

Partidul Politic ȘOR a lansat o serie de propuneri în vederea susținerii agricultorilor care se confruntă cu probleme grave în acest an, cauzate...