Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră – ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Președintelui Klaus Iohannis și Prim-minstrului Florin Cîțu.
Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a menționat Maia Sandu, într-un mesaj postat pe Facebook.
Liderul de la București anunța, în cadrul vizitei de la Chișinău, că România a pregătit un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, care include furnizarea a până la 200 de mii de doze de vaccin, ajutor din partea experților români la pregătirea strategiei de vaccinare, precum și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.