Saturday, June 12, 2021
Acasă Social România va oferi Moldovei 20 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19

România va oferi Moldovei 20 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19

Un prim lot de 20 de mii de doze de vaccin, din cele 200 de mii promise, vor fi oferite Republicii Moldova de către România. O ordonanță în acest sens a fost aprobată în ședința Guvernului României din 24 februarie, transmite IPN.

Potrivit premierului român, Florin Cîțu, după ce va fi publicată ordonanța de urgență, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern, care va fi luată pentru a fi siguri că dozele ajung în Republica Moldova cât mai rapid.

Președintele Maia Sandu, a salutat decizia Guvernului României și a remarcat că, aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. „Suntem recunoscători președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a adăugat Maia Sandu.

Până la finele lunii februarie Moldova ar urma să primească încă 156 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania Oxford/AstraZeneca, prin platforma COVAX. Conform datelor Ministerului Sănătății, în Republica Moldova, până la 24 februarie, bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a trecut de 180 de mii, iar numărul deceselor a depășit 3,8 mii.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare