Wednesday, October 28, 2020
Acasă Internațional Rusia afirmă că nu există suficiente dovezi care să susţină poziţia Germaniei...

Rusia afirmă că nu există suficiente dovezi care să susţină poziţia Germaniei că Navalnâi a fost otrăvit


Spitalul Charite din Berlin, care îl tratează de sâmbătă pe Navalnâi, aflat în comă, după evacuarea sa dintr-un spital din Siberia, a transmis luni că Navalnâi a fost otrăvit cu un fel de inhibitor de colinesterază, care împiedică eliberarea normală a acetilcolinei, un neurotransmiţător.

Directorul Biroului de Medicină Legală din Moscova, Serghei Şigheev, a spus că este „prematur” să se ajungă la o astfel de concluzie fără identificarea unei otrăvi anume, conform unor comentarii transmise de agenţia oficială de presă rusă TASS.

„Activitatea colinesterazei variază semnificativ de la o persoană la alta, în special din cauza anumitor boli cronice”, a declarat Şigheev, potrivit DPA.

„În prezent putem vorbi doar de faptul că s-a descoperit la pacient o scădere a activităţii colinesterazei. Pe asta se bazează concluzia privind otrăvirea cu un inhibitor de colinesterază. Concluzia este prematură”, a spus el.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că medicii germani s-au pripit cu concluzia lor, potrivit AFP.

“Analiza medicală a medicilor noştri şi cea a medicilor germani concordă în totalitate. Însă concluziile lor diferă. Nu înţelegem această precipitare a colegilor germani”, a spus el într-o videoconferinţă de presă.

În acelaşi timp, Peskov a declarat că, în acest moment, Kremlinul nu vede nevoia de a investiga circumstanţele care l-au adus pe Navalnâi în această stare, potrivit Reuters.

El a precizat că va fi lansată o investigaţie atunci când s-ar stabili definitiv că el a fost otrăvit.

„Dacă este identificată substanţa şi dacă se stabileşte că este vorba de otrăvire, atunci, bineînţeles, va exista un motiv de investigaţie”, a adăugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut luni Rusiei să ancheteze suspiciunea că Navalnâi a fost otrăvit şi ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

În vârstă de 44 de ani, Navalnâi a fost în ultimul deceniu unul dintre cei mai duri oponenţi interni ai preşedintelui rus Vladimir Putin, organizând mai multe serii de proteste împotriva liderului de la Kremlin, pe care îl acuză de perpetuarea fenomenului extrem de răspândit al corupţiei.

Lui Navalnâi i s-a făcut rău joi în timpul unui zbor de la Tomsk, oraş din Siberia, spre Moscova, iar aeronava a aterizat de urgenţă în oraşul siberian Omsk pentru ca opozantul să fie spitalizat.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

”Spune-mi ce mănânci astăzi, ca să îţi spun ce mâncau strămoşii tăi”. Dacă predicţiile dumneavoastră sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole,...

Un medic care s-a oferit voluntar să testeze un vaccin anti-COVID-19: ,,Nu mai ascultați părerile politicienilor despre știință”

O doctoriță epidemiolog și pentru boli infecțioase din Washington DC a participat la studiul vaccinului Moderna...

Al doilea val de COVID-19 vine cu noi recorduri de infectări în Italia

Valul doi al pandemiei de coronavirus vine cu noi recorduri de infectări în Italia. Țara, printre cele mai afectate în primul val, înregistrează din...