Thursday, October 29, 2020
Acasă Politică Rusia, deranjată de prezenţa unei nave franceze în Marea Neagră. Expert militar...

Rusia, deranjată de prezenţa unei nave franceze în Marea Neagră. Expert militar rus: O putem neutraliza oricând


În ultimele zile, platforme media rusești cu surse apropiate mediului militar, precum riafan.ru și avia.pro, au publicat o serie de materiale informative din care, pe de o parte, rezultă îngrijorarea față de prezența în Marea Neagră a navei militare franceze de cercetare electronică Dupuy de Lome, iar pe de alta, într-o manieră aproape propagandistică, este lăudată capacitatea Rusiei de utilizare a mijloacelor de război electronic.

Potrivit avia.pro, după “apariția provocatoare” a navei franceze în Marea Neagră, aceasta a interferat electromagnetic pe frecvențe radio folosite de radarul sistemului rus de rachete antiaeriene S-400 Triumf, iar, cel mai probabil, francezii au informații detaliate despre frecvențele utilizate de complexele rusești și despre localizarea acestora, ca urmare a numeroaselor zboruri de cercetare efectuate în zonă de aeronavele occidentale.


Pe de altă parte, se precizează că, la rândul ei, nava franceză Dupuy de Lome a fost ținta contramăsurilor electronice (nt bruiaj) executate de sistemele rusești de război electronic Krasukha din Crimeea și, mai mult, a fost descoperită și încadrată ca țintă de către sistemele de apărare de coastă din peninsulă.


Astfel, sursa rusă precizează că, potrivit datelor pe care le deține, “dacă inițial nava de cercetare electronică franceză a urmat un curs direct spre Crimeea, ulterior aceasta nu numai că a decis să nu se mai apropie de peninsulă, ci, dimpotrivă, a început să se îndepărteze de apele teritoriale rusești la o distanță la care impactul mijloacelor rusești de războii electronic nu mai reprezenta o amenințare”.


În acest context, expertul militar rus Vasily Dandykin (căpitanul rang 1 în rezervă) a declarat într-un interviu acordat pentru riafan.ru că nava franceză a fost lăsată să se apropie și a fost scanată cu precizie când s-a apropiat. “În plus, mijloacele noastre de suprimare electronică pot neutraliza Dupuy de Lome în cel mai scurt timp, dacă este nevoie. Situația din Siria a arătat cum pot fi suprimate drone, rachete de croazieră și sisteme avansate utilizate pe avioane militare. La fel s-ar fi putut întâmpla și cu nava franceză”, a mai declarat acesta, subliniind că „forțele NATO au devenit atât de insolente încât acum zboară cu bombardierele B-52 din Ucraina, fac exerciții în Marea Neagră, iar avioanele de recunoaștere apar tot mai des în aer.”


Dandykin a ținut să atragă atenția că sistemele de rachete antiaeriene S-400 sunt mobile, iar identificarea de către adversar a poziției acestora, la un moment dat, nu este relevantă. De asemenea, acesta a precizând că prezența navei franceze a fost urmărită inclusiv de complexe de coastă Bal și Bastion.


“Dar sunt surprins de poziția Parisului, care anterior s-a abținut de la participarea activă la astfel de aventuri antirusești. Alianța a încercat să fixeze Rusia după cum crede ea, dar a eșuat lamentabil. Nu puteți face asta cu noi – nu puteți obține așa ceva. Rusia ar putea oricând să suprime o navă de luptă franceză în Crimeea”, a subliniat expertul rus.


În final, acesta a concluzionat că intensificarea activității NATO în apropierea granițelor Rusiei, din ultimele săptămâni, este legată în primul rând de interesul SUA și al Alianței pentru exercițiul militar de nivel strategic Caucaz-2020, pe care Rusia îl începe în această lună, dar și de „pierderea Occidentului în jocul de a dezechilibra situația din Belarus”.


https://www.defenseromania.ro 

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

loading…

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Acestea urmează a fi distribuite secțiilor...

Al patrulea deputat părăsește grupul parlamentar ,,PRO Moldova”

După ce alți trei deputați au anunțat că părăsesc grupul parlamentar PRO Moldova, și Ruxanda Glavan a anunțat că și-a suspendat calitatea de membru. În...

Ultima oră! Sergiu Sârbu părăsește ,,Pro Moldova”

Deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că a părăsit grupul parlamentar „Pro Moldova” și că va continua colaborarea cu fracțiunea, dar din calitatea de deputat...

Încă un deputat părăsește ,,Pro Moldova”

După anunțul lui Sergiu Sârbu că se retrage din Pro Moldova, și Grigore Repeșciuc părăsește rândurile grupului parlamentar. „Stimați prieteni, colegi, frați de idei și...