Saturday, May 15, 2021
Acasă Social S-a stins din viață un profesor universitar, doctor habilitat al UTM

S-a stins din viață un profesor universitar, doctor habilitat al UTM

Cu nemăsurată tristețe am aflat cumplita veste a plecării dintre noi a profesorului universitar, doctorului habilitat în științe tehnice, inventatorului şi cercetătorului ştiinţific, prorectorului pentru cercetare și doctorat al Universității Tehnice a Moldovei, Mircea BERNIC.

A activat la UTM din 1991, inițial în calitate de asistent universitar la catedra Mașini şi Aparate în Industria Alimentară, apoi la catedra Utilaje Tehnologice în Industria Alimentară. În 1994 devine lector superior, iar în 2000 – conferențiar universitar la catedra Utilaj Tehnologic Industrial. În 2005 preia conducerea Departamentului Procese, Maşini şi Aparate Industriale, iar în 2015, în aceeași funcție, obține titlul de profesor universitar. Din 2017, în calitate de prorector, a ținut pulsul pe una din cele mai importante verigi universitare – activitatea de cercetare şi doctorat.

Blând și modest din fire, a mers la spital cu încredere și speranță, dar boala l-a răpit și pe el… Adio, Om minunat! În numele colegilor și tuturor celor care v-au iubit, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Drum lin spre eternitate. Vă mulţumim pentru tot. Dumnezeu să vă aibă în pază.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare