Saturday, October 31, 2020
Acasă Politică Sandu îl acuză pe Dodon că vrea să CUMPERE voturi: „Va cheltui...

Sandu îl acuză pe Dodon că vrea să CUMPERE voturi: „Va cheltui 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană”


Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar încerca să cheltuiască 2 mln de euro pentru a „cumpăra” voturile persoanelor din stânga Nistrului. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din 7 septembrie.


Maia Sandu susține că, din informațiile pe care le deține, Igor Dodon ar încerca să pună în aplicare mai multe scheme, printre care împiedicarea diasporei de a-și exercita dreptul la vot, dar și „cumpărarea” voturilor alegătorilor din Transnistria.


„Recurge la falsificarea actelor și a semnăturilor pentru a deschide mai multe secții de votare în est. Este un fapt penal și în zilele următoare vom prezenta mai multe dovezi în acest sens. Ca și data trecută, încearcă să organizeze transportul și să plătească voturi din regiunea transnistreană. Din informațiile pe care le deținem, Igor Dodon intenționează să cheltuie 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Este o ilegalitate și nu vom admite acest lucru”, a declarat Maia Sandu, precizând că persoanele din stânga Nistrului trebuie să-și exercite dreptul la vot liber.


Lidera PAS l-a acuzat pe Igor Dodon că ar încerca să ofere „pomene electorale” pentru a câștiga de partea sa alegătorii.


„Socialiștii încearcă să mituiască oamenii și de pe malul drept al Nistrului, nu doar de pe malul stâng, așa numitele „pomene electorale”. Cu un kilogram de hrișcă, cu un litru de ulei, încearcă să cumpere cetățenii”, a precizat Maia Sandu.


„Astăzi vin cu un avertisment către Igor Dodon: nici să nu încerci să furi votul cetățenilor. Suntem mai mulți, mai puternici și îl vom apăra pe toate căile”, a mai spus Sandu.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Acestea urmează a fi distribuite secțiilor...

Încă un deputat infectat cu COVID-19

Deputatul neafiliat, fost membru al PDM și Pro-Moldova, Grigore Repesciuc anunță că s-a îmbolnăvit de COVID-19. Parlamentarul spune că se tratează acasă, în condiții...

Un alt deputat s-a infectat cu COVID-19

Andrian Candu, liderul partidului PRO MOLDOVA, s-a infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de acesta pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Externe renunță la funcție

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, renunță la funcție. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat astăzi candidatura acestuia...