Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Șase funcționari publici în vizorul ANI

Șase funcționari publici în vizorul ANI

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a inițiat șase controale referitor la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, în perioada 1-5 martie 2021. În procedurile de control sunt vizați directorul ÎM Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți, un primar, un fost primar, un director de colegiu și doi directori ai grădinițelor de copii. Numele acestora vor fi făcute publice după finalizarea procedurilor de control.

Inspectorii de integritate au emis cinci acte de constatare. În două acte s-au constatat conflicte de interese admise de directorul Spitalului raional Cahul și a unui fost director al unei grădinițe din raionul Cantemir. Prin alt act de constatare s-a constatat incompatibilitatea admisă de un funcționar din Consiliul raional Ocnița care a deținut simultan încă o funcție. În două acte s-a decis încetarea controlului pe avere.

Două cauze contravenționale au fost pornite pe numele a unui membru CSM și a unui primar din raionul Cimișlia pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației au fost aplicate amenzi în sumă de 1750 lei.

Inspectorii de integritate au oferit soluții pentru evitarea admiterii conflictelor de interese, la solicitarea a șapte primari din municipiul Bălți și din raionale Cahul, Cimișlia, Drochia, Hîncești și Ștefan Vodă.

Direcția juridică a ANI a participat în 20 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare, emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării.

În perioada vizată, ANI a organizat două instruiri online pentru 70 de participanți.

Reprezentanții ANI au răspuns la 383 apeluri, dintre care 97 la Linia instituțională.

Prin sistemul „e-Integritate” au fost repartizate 27 sesizări. La solicitare, au fost eliberate 11 Certificate de Integritate. Pe Portalul Declarațiilor au fost depuse 5353 de declarații de avere și interese personale.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare