Ea a precizat că în a doua jumătate a anului 2020 a devenit mult mai complicat de gestionat situația pandemică, decât în primele șase luni ale anului trecut. Pacienții au început să facă o formă mai gravă a bolii. COVID-19 nu mai răspunde la tratamentul care era aplicat și părea efectiv.

„Emoționant este fiecare deces care ni se raportează dimineața, când mamele fiind în vârstă vin să-și ia certificatul de deces al copilului, când soțul sau soția stau într-o secție și celălalt decedează în reanimare. Este destul de complicat să ne apropiem și să-i anunțăm. Este emoționant atunci când decedează colegi de ai noștri”, a spus Tatiana Harghel.

Spitalul „Sfânta Treime” a început să primească pacienți infectați cu coronavirus 1 aprilie 2020, la Centrul COVID MoldExpo. Atunci, o parte din personalul medical a fost detașat și și-a început activitatea acolo.

Din 1 august 2020, o bună parte din spital a fost reprofilat pentru tratamentul pacienților infectați. Inițial erau până la 190 de paturi destinate pacienților cu COVID-19, ulterior, numărul acestora a fost extins până la 300 de paturi. Alte 24 de paturi sunt în secția terapie intensivă.