Saturday, May 15, 2021
Acasă Economie Serviciul Vamal a încasat un miliard şi jumătate de lei în luna...

Serviciul Vamal a încasat un miliard şi jumătate de lei în luna ianuarie

În luna ianuarie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 488 milioane de lei, cu circa 60 de milioane lei mai mult, comparativ cu aceeaţi luna a anului precedent.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Vamal, în perioada vizată au fost constatate 607 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 189 procese-verbale, fiind aplicate amenzi de aproximativ 546.000 de lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune și folosirea mijloacelor de transport declarate prin acțiune de alte persoane decât cele care le-au declarat prin acțiune organului vamal.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 33.386 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 165.292 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni, cu 44.574 și, respectiv, 25.528 traversări.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare