Tuesday, October 27, 2020
Acasă Social Solidaritate şi recunoştinţă pentru medicii şi pacienţii de la Spitalul Clinic Republican

Solidaritate şi recunoştinţă pentru medicii şi pacienţii de la Spitalul Clinic Republican


Sursa imaginii: captură video:privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Aug. 2020 / 13:24


Solidaritate şi recunoştinţă pentru medicii şi pacienţii de la Spitalul Clinic Republican

Solidaritate şi recunoştinţă pentru curajul medicilor care luptă în prima linie cu virusul ce a pus stăpânire pe o lume întreagă. Tinerii muzicieni de la Moldovan National Youth Orchestra au lansat, în această dimineaţă, cea de-a patra ediţie a expediţiei muzicale „La La Play”. Evenimentul a avut loc în aer liber, în curtea Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”. Aceştia vor aduce revelaţii muzicale şi la alte opt spitale implicate în lupta cu noul Coronavirus, dar şi vor renaşte dragostea pentru muzică în cele mai frumoase locuri turistice din ţară, relatează Moldova 1.

Emoţii pozitive, linişte şi pace se revărsau din acordurile ce răsunau în această dimineaţă de dumincă în faţa blocului unde se tratează pacienţii cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican. Este omagiul adus de muzicieni medicilor care luptă pentru viaţa oamenilor.

„Mulţumim din suflet acestor tineri muzicieni care promovează frumosul, aduc o recunoştinţă celor care se sacrifică pentru a alina durerile şi a însănătoşi aceşti pacienţi într-o stare destul de gravă”, a declarat Vera Sali, medic.

Piesele muzicale erau ascultate de la balcoane de pacienţii care se tratează de alte maladii. Pentru tinerii muzicieni evenimentul era unul deosebit.

„Medicii sunt îngerii noştri. Eu am fost bolnavă de COVID, eu am trecut prin acest calvar şi mă sensibilizează tot ce înseamnă pandemia. Aş vrea ca lumea să fie mult mai responsabilă, probabil, prin intermediul muzicii să-i ajutăm cumva să înţeleagă  cât sunt de importanţi medicii, să-i păstrăm, să-i ajutăm”, afirmă o solistă.

În afară de cele opt instituţii medicale unde vor evolua până pe 31 august, tinerii muzicieni vor susţine concerte live în mai multe locaţii turistice din ţară. Genericul evenimentului este „Casă, dulce Casă” şi îşi propune să promoveze şi să valorifice frumuseţea plaiului nostru.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...