Sunday, June 13, 2021
Acasă Internațional Țările europene relaxează măsurile de carantină

Țările europene relaxează măsurile de carantină

În Europa sunt relaxate măsurile de carantină. În România, Austria, Olanda şi Danemarca s-au redeschis şcolile. La Milano, oamenii pot merge din nou la cumpărături şi la restaurant, iar celebrele muzee şi-au deschis uşile pentru vizitatori. Campaniile de vaccinare sunt în toi, iar Uniunea Europeană (UE) a încheiat un nou acord cu Pfizer pentru 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19, relatează Moldova 1.

În Austria, elevii care vor să revină din nou în bănci trebuie să îşi fac un test COVID. În fiecare zi de luni şi miercuri, cei mici vor fi supuşi unui test rapid antigen la şcoală. Copiii ai căror părinţi refuză să facă acest lucru vor învăţa în continuare de la distanţă.

Numai clasele I-IV activează la capacitate maximă, restul învaţă prin rotaţie şi doar jumătate dintre elevi vor fi în clase. Acelaşi model se aplică în Olanda şi Danemarca.

Testele rapide sunt folosite şi în unele grădiniţe din Toscana. Ca să nu se streseze în timpul procedurii, copiii sunt încurajaţi de clovni şi alte personaje.

În Franţa şi Spania, şcolile au funcţionat fără întrerupere, chiar dacă numărul de infectări este ridicat.

Străzile din Milano şi Viena au prins din nou viaţă, forfota este mare, mai ales în magazine. În centrele comerciale din Austria este obligatorie purtarea unei măşti cu protecţie ridicată, de tip FFP2. Iar în saloanele de înfrumuseţare se poate intra numai cu un test negativ pentru COVID.

În acelaşi timp, UE îşi dublează stocul de vaccinuri Pfizer/ BioNTech după ce a încheiat un nou acord cu compania germano-americană pentru furnizarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19. Pe 15 ianuarie, Pfizer a anunţat că va reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului, deoarece îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie. Iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va examina mai detaliat vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca. Serul a fost aprobat deja de multe ţări, iar multe guverne îl recomandă numai celor cu vârsta sub 65 sau chiar 55 de ani. Ungaria însă va începe săptămâna aceasta să administreze vaccinul anti-COVID Sputnik V şi devine astfel prima ţară din UE care va utiliza serul rusesc.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare