Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Taxarea electronică în transportul public din Chişinău

Taxarea electronică în transportul public din Chişinău

Proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public în municipiul Chișinău va demara la mijlocul lunii martie, transmite MOLDPRES.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, pe parcursul acestei săptămâni va avea loc o nouă ședință dedicată implementării sistemului de tichetare electronică, la care vor participa toți actorii responsabili de acest proces.

Conform edilului capitalei, urmează să fie definitivate mai multe scenarii, pentru a cuprinde toate categoriile de cetăţeni, inclusiv persoanele care posedă abonament la călătoria cu transportul public sau persoanele care beneficiază de facilitați la călătoria în transportul public. Ceban a spus că proiectul va fi pilotat în 90 de troleibuze (pe rutele 10, 22, 30, 32) și 46 de autobuze (numerele 2, 5, 9, 19, 26 şi 33).

Proiectul pilot va demara în luna martie și va dura șase luni după lansare. Până la data demarării proiectului,  Direcţia generală transport public şi căi de comunicații, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor fi instruiți angajații întreprinderilor municipale de transport și vor instala echipamentul electronic în transportul public.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare