Saturday, January 23, 2021
Acasă Social Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost...

Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost extins


Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 13:49


Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost extins

Termenul de înregistrare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului şi municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre a fost extins până la 1 septembrie 2022. Parlamentul a aprobat în lectură finală un proiect de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. Conform legislaţiei în vigoare, termenul expiră în anul curent.

Potrivit proiectului de lege, extinderea cu doi ani a acestui termen va oferi locuitorilor din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi din municipiul Bender dreptul de a accede în traficul internaţional cu vehiculele proprii doar în cazul în care acestea sunt înmatriculate de autorităţile statului. Temei pentru aceasta serveşte Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena, la 8 noiembrie 1968 şi la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993.

Modificările asigură dreptul la servicii publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană şi contribuie la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare