Monday, August 2, 2021
Acasă Social Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost...

Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost extins

[ad_1]

Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 13:49


Termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost extins

Termenul de înregistrare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului şi municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre a fost extins până la 1 septembrie 2022. Parlamentul a aprobat în lectură finală un proiect de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. Conform legislaţiei în vigoare, termenul expiră în anul curent.

Potrivit proiectului de lege, extinderea cu doi ani a acestui termen va oferi locuitorilor din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi din municipiul Bender dreptul de a accede în traficul internaţional cu vehiculele proprii doar în cazul în care acestea sunt înmatriculate de autorităţile statului. Temei pentru aceasta serveşte Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena, la 8 noiembrie 1968 şi la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993.

Modificările asigură dreptul la servicii publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană şi contribuie la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare