Friday, October 23, 2020
Acasă Politică Toate formațiunile politice își pot înainta candidații pentru funcția de președinte al...

Toate formațiunile politice își pot înainta candidații pentru funcția de președinte al statului


Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Toate cele 48 de formațiuni politice din Republica Moldova au dreptul să susțină și să înainteze candidați la alegerile pentru funcția de Președinte al țării, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale a fost adoptată lista partidelor și altor organizații social-politice cu dreptul de a susține candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova în scrutinul din 1 noiembrie 2020. Lista poate fi accesată pe pagina de internet a Agenției Servicii Publice.

Pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toţi candidaţii la funcţia de Preşedinte depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 şi nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova.

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a decis că înregistrarea candidaților la funcția de președinte va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie.

În același timp, la ședință au fost stabilite responsabilitățile suplimentare ale autorităților administrației publice centrale, ale autorităților publice locale, precum și ale unor instituții, cu privire la asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Astăzi a fost dat startul perioadei electorale pentru alegerile prezidențiale.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Acestea urmează a fi distribuite secțiilor...

Se interzice transportul organizat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

În ziua scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020, Comisia Electorală Centrală /CEC/ nu va admite ca alegătorii să fie transportați organizat la secțiile de votare, comunică...

Pe cine susține Ion Ceban în campania electorală

Primarul general al capitalei a anunțat că își ia concediu din cont propriu, timp de o săptămână, pentru ca să-l susțină pe Igor Dodon...