Saturday, June 12, 2021
Acasă Internațional Tot mai multe state au început vaccinarea împotriva coronavirusului

Tot mai multe state au început vaccinarea împotriva coronavirusului

Peste 100 de milioane de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în lume de la începutul pandemiei de Coronavirus, iar numărul victimelor este de peste două milioane, arată datele oficiale. Pentru a preveni răspândirea infecţiei, în mai multe state, campania de vaccinare este în plină desfăşurare. Fruntaş la acest capitol este Israelul, unde aproape 50 la sută din populaţia ţării a fost imunizată. Între timp, Mexicul a început să primească primul lot de vaccinuri împotriva noului Coronavirus, relatează Mesager.

Potrivit specialiştilor din sănătate din Israel, numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 s-a redus cu 95,8 la sută după vaccinare. Astfel, şcolile medii urmează să se redeschidă luna viitoare, după aproape un an de învăţământ la distanţă. Totuşi, măsurile de distanţare socială râmân în vigoare.

Autorităţile din Mexic au recepţionat 200.000 de doze fabricate de laboratorul chinez Sinovac, care este  prima parte dintr-un total de 10 milioane de doze. Acestea vor ajunge în ţară până în luna mai a anului viitor, a anunţat guvernul. Acesta este al patrulea vaccin împotriva coronavirusului care ajunge în ţară.

Şi autorităţile din Columbia au primit al doilea lot de vaccinuri pentru combaterea COVID-19.

„Acum şase luni, procesul de vaccinare era departe. Astăzi este o realitate. Serul a ajuns în ţara noastră, pentru a salva vieţi, pentru a ajuta oamenii care se află în avangarda luptei împotriva COVID-19 în sectorul sănătăţii. În prima fază vor fi vaccinate persoanele care au peste 80 de ani, ulterior vom ajunge la fiecare grupă de vârstă”, a menţionat Ivan Duque, preşedinte Columbia.

Şi în Australia a început campania de vaccinare împotriva COVID-19.  Membrii guvernului au fost printre primele persoane care au primit o doză de vaccin împotriva infecţiei.

Între timp, companiile farmaceutice chineze urmăresc să mărească cantitatea dozelor de vaccin. Institutul de produse biologice din Beijing spune că îşi propune să producă un miliard de doze de ser în acest an.

„În prezent lucrăm practic 24 de ore pe zi la ateliere. Personalul activează în schimburi pentru a asigura continuitatea procesului de producţie”, a spus Liang Hongyang, director de department.

Între timp, în Federaţia Rusă până acum au fost vaccinate aproximativ 2,2 milioane de persoane. Este singura ţară din lume care până acum a aprobat al treilea vaccin împotriva Coronavirusului.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare