Thursday, May 13, 2021
Acasă Politică Totalurile vizitei Maiei Sandu la Kiev

Totalurile vizitei Maiei Sandu la Kiev

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat rezultatele vizitei sale la Kiev. Ea a anunțat că a cerut suportul omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, în investigarea fraudelor cu proprietățile Republicii Moldova din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Șeful statului a menționat că vizita de ieri în capitala ucraineană a fost prima din ultimii cinci ani, iar relațiile bilaterale moldo-ucrainene vor căpăta o nouă dimensiune.

„În Ucraina am avut trei întrevederi importante, după ce în ultimii 5 ani relațiile bilaterale au fost suspendate. Ne dorim să fim mai mult decât vecini, suntem prieteni și trebuie să acționăm în baza unui plan strategic. La Kiev am semnat două documente – o declarația comună și un memorandum privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al R. Moldova și Ucraina. Un pas important în aprofundarea relațiilor noastre este și instituirea Consiliul Președinților ”, a declarat Maia Sandu.

Ea adăugat că i-a cerut sprijin președintelui ucrainean, în investigarea fraudelor cu proprietățile Republicii Moldova, printre care carierele din Ucraina și clădirea Consulatului de la Odesa.

Sandu a precizat, că la Kiev a insistat pe o expertiza europeană în ceea ce privește construcția hidrocentralelor pe Nistru. „Am exprimat îngrijorarea în raport cu situația râului Nistru și, în particular,  referitor la propunerea de a construi hidrocentrale. Am reiterat propunerea ca să solicităm Uniunii Europene să facă evaluarea impactului de mediu, lucru pe care îl voi face în cadrul vizitei recente pe care o voi efectua la Bruxelles”, a conchis Sandu.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare