Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Totul într-o farfurie. Cum arată cina dezastruoasă a elevilor de la Liceul...

Totul într-o farfurie. Cum arată cina dezastruoasă a elevilor de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv

Carne de o proveniență dubioasă, bucate servite în același vas și bucătari care nu respectă normele anti covid-19. Toate acestea au fost descoperite la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală, de către consiliera municipală Angela Munteanu Pogoja. Prin intermediul unei postări pe o rețea socială, consiliera se arată indignată de cina elevilor și face un apel către autoritățile municipal si către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Vreau să-l întreb pe primarul Ion Ceban,viceprimarul Angela Cutasevici,pe șeful interimar al Direcției educație,Andrei Păvăloi, pe directorul Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din capitală ,Maria Gabuja, dar și pe directorul Întreprinderii Municipale de Alimentaţie Publică LICEIST, dacă vi se pare apetisantă cina pusă pe masa copiilor de la Liceul sportiv unde studiază viitorii sportivi de performanță din țara noastră?”, scrie Angela Munteanu Pogoja pe pagina sa de Facebook.

Potrivit consilieri, în rezultatul unei vizite inopinate la cantina unde sunt alimentați copii Liceului Internat cu profil sportiv, aceasta a depistat mai multe nereguli.

„Vreau să vă prezint doar câteva din încălcările pe care le-am depistat: meniul zilnic nu este semnat și afișat la vedere; colectarea probelor diurne se face în cantități nu mai mici de 150 grame per produs și se realizează zilnic conform meniului, ele sunt prelevate într-un recipient steril acoperit și marcat “probe diurne” fiind însoțite de meniul zilnic de repartiție și cu data exactă; bucătarul nu poarte masca și mănuși de unică folosință; carnea înghețată e total interzisă; proveniența cărnii foarte dubioasă; bucatele sunt servite în același vas,pe când ar trebuie să fie separate; unde sunt cei 5 lei alocați despre care vorbește primarul că ar fi fost alocați;”

Totodată, acesta a solicitat autorităților municipale de resort să se autosesizeze în legătură cu acest caz.

„Aș putea continua, dar e clar și așa care e starea de lucruri la capitolul alimentația copiilor din municipiul Chișinău. Insist ca persoanele menționate mai sus, să se autosesizeze și dacă nu vi se par credibile argumentele mele, vă propun să faceți la fel ca mine o vizită inopinată la orice instituție din Capitală”, a explicat consiliera.

Amintim că, de la începutul anului, în grădinițele din Capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor, ce presupune livrarea către instituțiile de educație timpurie (IET) a produselor de aceeași calitate, origine și la același preț.

Sursa: Facebook/Angela Munteanu Pogoja

Sursa: Facebook/Angela Munteanu Pogoja

Sursa: Facebook/Angela Munteanu Pogoja

Sursa: Facebook/Angela Munteanu Pogoja

Sursa: Facebook/Angela Munteanu Pogoja

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare