Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Trei indivizi reținuți pentru furturi în valore de 2 milioane de lei

Trei indivizi reținuți pentru furturi în valore de 2 milioane de lei

O grupare infracțională formată din trei membri, a fost documentată și destructurată de  angajații Poliției capitalei,  în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica  și cu suportul polițiștilor de la BPDS „Fulger” a IGP. Membrii grupării sunt suspectați de săvârșirea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari.

Suspecții  au fost reținuți  în apropierea sat. Grătiești,  mun. Chișinău.  Aceștia s-au dovedit  trei bărbați cu vârstele cuprinse între 25 şi 55 de ani, originari din capitală, anterior  judecați pe cazuri analogice.

Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de oamenii legii  timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea  suspecților în comiterea a cel puțin 10 cazuri de  furturi din locuințe pe teritoriul mun. Chișinău.

Totodată, oamenii legii au stabilit că, activitatea grupului infracțional era bine determinată, fiecare membru al grupării avea rolul său în comiterea infracțiunii.

Suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și urmăreau după ea câteva zile. După ce proprietarii plecau de acasă cu ajutorul instrumentelor intrau și sustrăgeau bunurile de preț  ( bijuterii din aur, argint, mijloace bănești și tehnică).

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

În urma perchezițiilor efectuate  în automobilele cu care se deplasau suspecții cât și domiciliile acestora, polițiștii  au  depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe cât și instrumentele pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor.

Suspecții  au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  închisoare  de la 5 la 10 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea figuranților în comiterea infracțiunilor și stabilirea altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare