Monday, October 26, 2020
Acasă Internațional Ultima oră! Alexei Navalnâi a ieșit din comă

Ultima oră! Alexei Navalnâi a ieșit din comă


Reprezentanții Spitalului Charite din Berlin au declarat luni că starea lui Navalnâi s-a îmbunătățit, permițând medicilor să îl scoată pe acesta din coma indusă medical și să-i reducă treptat ventilația mecanică. Aceștia au menționat că Navalnâi este receptiv, dar „consecințele pe termen lung ale otrăvirii grave nu pot fi încă excluse”.

Navalnâi a fost în comă indusă în spitalul din Berlin de când a fost transportat în Germania pentru tratament.

Alexei Navalnâi este tratat în prezent într-un spital din Berlin, după ce luna trecută și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk. Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea din aeroport.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert, afirmă că este „uluit” de faptul că Alexei Navalnți a fost, în Rusia, victima unui atac cu neurotoxină. „Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili”, a spus Siebert. „Sperăm într-o însănătoșire completă a lui Alexei Navalnîi”, adaugă oficialul german, citat de digi24.ro.

Autoritățile germane au declarat săptămâna trecută că testele au arătat „dovezi” că Navalnâi a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul noviciok. Otrava a fost folosită și în cazul fostului spion rus Sergei Skripa în 2018.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

”Spune-mi ce mănânci astăzi, ca să îţi spun ce mâncau strămoşii tăi”. Dacă predicţiile dumneavoastră sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole,...

Un medic care s-a oferit voluntar să testeze un vaccin anti-COVID-19: ,,Nu mai ascultați părerile politicienilor despre știință”

O doctoriță epidemiolog și pentru boli infecțioase din Washington DC a participat la studiul vaccinului Moderna...

Ultima oră! Ce țară închide școlile, restaurantele, teatrele

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică închiderea școlilor din București și continuarea cursurilor exclusiv online, după ce Capitala a trecut pragul de 3 cazuri...