Sunday, November 1, 2020
Acasă Uncategorized Un certificat falsificat privind COVID-19 l-ar fi costat 100 de euro. Noi...

Un certificat falsificat privind COVID-19 l-ar fi costat 100 de euro. Noi rețineri în dosarele traversării ilegale a frontierei de stat


Mai multe percheziţii au fost efectuate, astăzi, de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurori, în dosarul traversării punctului de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi.

Este vorba despre doi transportatori internaţionali de călători, care sunt suspectaţi că ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager pentru a-i asigura ieşirea, fără obstacole, din ţară şi revenirea în Republica Moldova, fără a fi plasat în carantina obligatorie de 14 zile.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii ar fi susţinut că au influenţă asupra grănicerilor şi că îi pot determina să permită traversarea frontierei cu paşaport biometric, iar la revenire să nu indice în fişa epidemiologică obligativitatea autoizolării. De asemenea, transportatorii sunt suspectaţi de complicitate la falsificarea certificatelor cu rezultat negativ la COVID-19 şi a contractelor de muncă pentru Italia.

În prezent, ambii colaborează cu ancheta şi sunt cercetaţi în stare de libertate. De asemenea, astăzi, procurorii urmează să aducă la cunoştinţa unui angajat al postului Leuşeni-Albiţa ordonanţa de bănuit în corupere pasivă, fiind stabilite suspiciuni rezonabile de complicitate la schema de traversare frauduloasă a frontierei de stat.

Amintim că, acum două săptămâni, doi angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce informațiile despre presupusa falsificare a unor certificate medicale și a unor contracte de muncă pentru pasagerii curselor internaționale au fost confirmate.

Documentarea întregii scheme a fost sprijinită de ofițerii din Direcția inspecție efectiv a IGPF care, împreună cu CNA, continuă investigarea acestui caz pentru stabilirea cercului de complici.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...