Monday, October 26, 2020
Acasă Social Un inspector vamal a admis incompatibilitate de funcţii

Un inspector vamal a admis incompatibilitate de funcţii


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

08 Sep. 2020 / 10:12


Un inspector vamal a admis incompatibilitate de funcţii

Un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal a fost emis de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

În baza unei sesizări, inspectorul de integritate a iniţiat procedura de control pe numele acestuia, în cadrul căruia s-a stabilit că subiectul vizat a deţinut, simultan şi contrar legislaţiei, funcţia de inspector principal în cadrul Serviciului Vamal şi calitate de cofondator cu cota parte de 30% în capitalul social dintr-o firmă care activează în domeniul comerţului.

Inspectorul vamal ar fi admis această stare de incompatibilitate, începând cu 2011 şi până în prezent, fără a întreprinde vreo acţiune de soluţionare a aceastei neconformităţi, în termenul stabilit de legislaţie, prin transmiterea în administrare fiduciară unei alte persoane cele 30% de cotă-parte din firmă.

În cadrul controlului iniţiat, fiindu-i acordat dreptul de a-şi expune opinia, inspectorul vamal nu a putut argumenta cu probe concludente motivul pentru care nu a acţionat pentru a-şi soluţiona starea de incompatibilitate admisă.

Astfel, inspectorul de integritate a considerat că inacţiunile funcţionarului vamal constituie temei pentru a sesiza Serviciul Vamal în vederea iniţierii procedurii de încetare a raporturilor de muncă. Acest fapt urmează să se întâmple doar dacă actul de constatare emis va rămâne definitiv.

La fel, în privinţa inspectorului vamal se va aplica interdicţia de a exercita o funcţie publică pentru o perioadă de trei ani, inclusiv includerea acestuia în Registrul interdicţiilor.

Inspectorul vamal are dreptul de a contesta în instanţa de judecată actul emis de ANI.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...