Saturday, June 12, 2021
Acasă Social Un stomatolog reținut pentru consum și vânzarea drogurilor în timpul lucrului

Un stomatolog reținut pentru consum și vânzarea drogurilor în timpul lucrului

Un medic stomatolog, în vârstă de 43 de ani din Chișinău a fost reținut, fiind suspectat de consum și vânzare de droguri. Potrivit oamenilor legii, acesta zilnic vindea substanțe psihotrope la locul de muncă, aduse prin contrabandă din Franța.

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații, împreună cu cei ai Secției urmărire penală a Inspectoratului de poliție Râșcani, mun. Chișinău, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău oficiul Râșcani, la începutul lunii martie au demascat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope pe teritoriul Republicii Moldova, iar ca rezultat au fost reținute două persoane.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală efectuate, cu antrenarea investigatorilor sub acoperire, recent polițiștii au efectuat achiziții de control de la o persoană, suspectat că ar face parte din grupul infracțional, care s-a dovedit a fi un medic stomatolog, în vârstă de 43 de ani. Acesta, de la locul de muncă, zilnic vindea substanțe psihotrope  și anume produse medicamentoase sub marca comercială „subutex” care conține substanță buprenorfină.

La fel, au fost acumulate probe precum că medicul este și consumator activ de droguri, zilnic administrându-și substanțe interzise. Astfel, prin acțiunile sale își punea în pericol sănătatea pacienților săi.

De asemenea, s-a stabilit că stomatologul avea rolul de organizator a procesului de realizare a drogurilor provenite pe cale de contrabandă din Franța.

Fiind reținut în flagrant, asupra acestuia polițiștii au  depistat și ridicat 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7 000 de lei, proveniți din activitatea infracțională. Din circuitul ilegal au fost scoase 40 de pastile subutex, în valoare de 40 de mii de lei. La moment medicul are aplicată măsură preventivă –  arest la domiciliu.

În cazul în care va fi demonstrată vina, acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare