Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Va rămâne oare și Vlad Filat fără ,,Ordinul Republicii”?

Va rămâne oare și Vlad Filat fără ,,Ordinul Republicii”?

În viitor și alți deținători de distincții oferite de Președinție ar putea să rămână fără ele, susține președinta Maia Sandu. Ea a declarat că retragerea Ordinului Republicii lui Vladimir Plahotniuc este doar începutul și că vor urma și alte astfel de acțiuni.

Prezentă joi, în cadrul unei emisini de la Jurnal TV, Maia Sandu a comentat decizia instanței, de a-i restabili Ordinul Republicii lui Vlad Filat, după ce acesta a fost eliberat din închisoare.

„Nu știam de acest lucru și este foarte ciudat că instanța de judecată îi redă acest drept. Mi se pare cu totul ciudat. Dar urmează să analizăm”, a declarat Sandu.

Ea a mai spus că lui Plahotniuc i-a fost retrasă distincția din cauza că a fost încălcată procedura prin care i s-a acordat.

„Din păcate pentru că justiția noastră se mișcă foarte încet, am căutat altă cale. În cazul lui Plahotniuc s-a dovedit că procedura de acordare a fost cu încălcarea regulamentelor. Pentru ceilalți, trebuie să examinăm fiecare caz în parte. Instanța de judecată trebuie să demonstreze că omul a încălcat legea, că a comis abuzuri, că a făcut lucruri împotriva cetățenilor. Am început de la Plahotniuc, că trebuia să începem de la cineva. E clar că Plahotniuc este simbolul unui regim autoritar, simbolul corupției. Le-am promis oamenilor că de aici o să începem și de aici am început”, a declarat Sandu.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare