Friday, October 23, 2020
Acasă Internațional Venezuela vrea să producă pe teritoriul său vaccinul antiCOVID dezvoltat de ruşi

Venezuela vrea să producă pe teritoriul său vaccinul antiCOVID dezvoltat de ruşi


Ministrul Sănătăţii, Carlos Alvarado, a afirmat la postul naţional de televiziune că există “voinţa deplină” din partea autorităţilor ruse de a examina posibilitatea ca vaccinul rus, numit Sputnik V, să fie produs şi testat în Venezuela.

Carlos Alvarado a făcut această declaraţie după o videoconferinţă cu membri ai Centrului de Microbiologie şi Epidemiologie Gamaleia, instituţia din Moscova care a elaborat vaccinul, şi cu reprezentanţi ai fondului suveran al Rusiei, implicat în dezvoltarea lui.

Ministrul venezuelean a vorbit despre “deplina dispoziţie a camarazilor din Federaţia Rusă” şi “marele interes” al Guvernului preşedintelui Nicolas Maduro pentru “mărirea vitezei de producţie a vaccinului şi trecerea rapidă la faza a III-a”, ultima etapă a testelor clinice.

Cele două părţi au convenit “să semneze acorduri de confidenţialitate şi să înceapă selecţia posibililor candidaţi pentru derularea fazei a III-a în Venezuela”, a precizat Carlos Alvarado.

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătăţii declarase că Venezuela va fi în măsură să mobilizeze 500 de voluntari pentru aceste teste pe oameni.

Pe de altă parte, “a avut loc o discuţie de natură tehnică pentru a vedea dacă putem lansa mai întâi procesul de ambalare, apoi de producţie completă a vaccinului în Venezuela aşa cum ne dorim”, a indicat ministrul Sănătăţii.

La 11 august, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia a dezvoltat în premieră mondială un vaccin eficient împotriva Coronavirusului.

Anunţul a fost primit cu scepticism de numeroşi responsabili occidentali. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel la prudenţă şi a subliniat că pentru omologarea vaccinului sunt necesare proceduri riguroase.

Rusia este unul din principalii aliaţi ai Venezuelei cu care întreţine relaţii strânse din perioada preşedinţiei lui Hugo Chavez (1999-2013), predecesor şi mentor al lui Nicolas Maduro.

Venezuela, ţară cu 30 de milioane de locuitori, a înregistrat de la apariţia pandemiei pe teritoriul său în martie 41.865 de cazuri confirmate de contaminare şi 351 de decese, potrivit datelor oficiale.

Aceste valori sunt contestate de organizaţii internaţionale ca Human Rights Watch care consideră că bilanţul real este mult mai grav şi acuză autorităţile de la Caracas că ascund adevărul.

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

”Spune-mi ce mănânci astăzi, ca să îţi spun ce mâncau strămoşii tăi”. Dacă predicţiile dumneavoastră sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole,...

Un medic care s-a oferit voluntar să testeze un vaccin anti-COVID-19: ,,Nu mai ascultați părerile politicienilor despre știință”

O doctoriță epidemiolog și pentru boli infecțioase din Washington DC a participat la studiul vaccinului Moderna...

Ultima oră! Ce țară închide școlile, restaurantele, teatrele

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică închiderea școlilor din București și continuarea cursurilor exclusiv online, după ce Capitala a trecut pragul de 3 cazuri...